Klaas heeft het talent om op basis van zijn kennis, ervaring en zijn inlevingsvermogen, snel bij professionals tot de kern door te dringen. Met zijn teamcoaching oefeningen laat hij kort en bondig zijn boodschap achter.
Soms is dit heel confronterend, maar altijd met de positieve intenties. Enkele steekwoorden voor zijn werkzaamheden op het gebied van team ontwikkeling zijn plezierig; inspirerend; leerzaam en daarmee richtinggevend. Verder is Klaas als persoon ruimdenkend en altijd in voor een avontuur.

Ik heb dit coachingstraject als een expeditie ervaren, waarbij ik verschillende stadia van emotie heb verkeerd. Van euforisch en onzeker vlak na mijn benoeming. Daarna zoekend en langzaam winnen aan zelfvertrouwen tot het gericht en met vertrouwen in eigen kunnen op de dag van vandaag. 

Ik heb ooit na weer een pittig gesprek gezegd: “Jij kunt mij met enkele woorden uit mijn evenwicht brengen, waardoor ik echt tot nadenken wordt gezet”. Dit is absoluut waar en volgens mij ook één van de aspecten waarom ik dit coachingstraject als erg succesvol beschouw.

Klaas heeft me met korte strategische vragen binnen één dag, die inzichten gegeven waar ik al een tijdje naar op zoek was. De uitkomsten van de vragen gaven me de aanzet om mijn eigen bedrijfsvoering nog scherper neer te zetten en er tools voor in te richten. Klaas heeft gefunctioneerd als aanjager, opstoker en inspiratiebron op het juiste moment in mijn werkproces. En omdat hij uiterst sympathiek is, kan hij confronterende zaken op een hele prettige manier brengen.

De insteek van Klaas bleek flexibel, gericht en maatwerk tegelijk te zijn: het is Klaas gelukt om van een technische club mensen met zeer diverse niveaus en interesses de aandacht gefocust te houden met een uiteindelijk zeer hoge waardering als eindresultaat. Het voeren van een lastig gesprek is voor velen een stuk makkelijker geworden.

Als contractmanager van het onderhoudscontract voor het bestaande leidingnet van Gasunie was het noodzakelijk om een analyse uit te voeren van de redenen waarom de samenwerking tussen aannemer (Respons, bestaande uit een VOF van Visser en Smit Hanab en Hak Leidingbouw) en opdrachtgever (Gasunie) niet soepel verliep. Daarvoor heb ik Klaas Otten van Herkadering benaderd. Na een voorstel van het te volgen traject, in overleg met Klaas bepaald, is er een traject ingezet waarbij met een doorsnede van de projectmedewerkers uit beide organisaties een teambuilding-traject is doorlopen. Klaas heeft hier op effectieve wijze vorm aan gegeven. Het resultaat is een duidelijke richting en te volgen werkwijze om meer uit het contract te halen.

Referenties

DEZE ORGANISATIES KOZEN OOK VOOR KLAAS OTTEN COACHING.

Anthonius/Mesosgroep-Nieuwegein; BAM-Utrecht; Brabant-Water-Den Bosch, Dienst Stadstoezicht-Amsterdam; DURA Vermeer-Hoofddorp; Dunea-Den Haag; Erdee Media Groep-Apeldoorn; FNV ABVA/KABO-Utrecht: FNV Formaat-Woerden; Gasunie-Groningen; HAK-Purmerend; HH Stichtse Rijnlanden-Houten; HH Schieland en Krimpenerwaard-Rotterdam; JOULZ-Haarlem, KIWA Training- Apeldoorn; Mesologie Houten; Oasen-Gouda; PON-Leusden: Respons-Nijkerk; Stedin-Utrecht, Veerkracht-herstel-Lopik; Visser, Smit&Hanab-Papendrecht, Van Voskuilen-Woudenberg; Vitens-Utrecht.

Klaas Otten Coaching    |    Singel 40, Lippenhuizen (Friesland)   |    mail@klaasottencoaching.nl    |     06 - 10 9 137 71